Bemutatkozás


Dr. Kiss Katalin szemész főorvos vagyok.

    A cukorbetegség okozta szemészeti problémákkal foglalkozom, 1998 óta vezetem a zalaegerszegi Szemészeti Diabetes Ambulanciát. Magyarországon a vezetői vaksági okok közé tartozik a diabetes, pedig hatékonyan lehet ellene fellépni, ha időben megtörténnek a szükséges beavatkozások.

 

    Ehhez rendszeres szűrésre van szükség, mert ezek az elváltozások nem fájnak sőt a látásélességet is sokszor csak a legsúlyosabb stádiumban károsítják. Az elmúlt több mint egy évtized személyes tapasztalatait és a világirodalomban megjelenő legújabb felfedezéseket igyekszem ötvözni, hogy az adott helyzetben a lehető legjobb eredményt érjük el.

 

    

 

    Magánrendelésemen az általános és szemészeti anamnézis felvételét követően megkeressük a legjobb távoli és közeli látást biztosító szemüveg vagy kontaktlencse korrekciót.

    Réslámpás vizsgálat, szemnyomás mérés majd szembogár tágítás után szemfenék vizsgálat következik.

    A kapott eredmények összegzése után megbeszéljük a teendőket, a legközelebbi vizsgálat időpontját.
    Ha lézeres kezelésre, vagy más szemészeti műtétre (pl: szürkehályog, üvegtest eltávolítás, ideghártya leválás elleni műtétre) van szükség, akkor ezeknek módját, lehetőségeit is elmondom, időpontot, beutalókat adok.

 

 

 

 

 

A vizsgálat során minden felmerülő kérdést megvitatunk, a közös cél érdekében együtt tevékenykedünk